I fjor høst møtte vi Silje Kristine Larsen, som skulle starte sitt andre år på Hjerteakademiet i Trondheim. Hun hadde bestemt seg for å redusere stillingsprosenten sin som butikksjef for Moods of Norway, for å satse på å starte for seg selv som terapeut. Hvordan går det med Silje, ett år etter?

 

14302701_10157449310210711_836987543_n

 

Da vi møtte Silje i fjor høst, var hun svært fornøyd med å ha valgt å utdanne seg på Hjerteakademiet, og så lyst på fremtiden, selv om hun innrømmet å være litt bekymret for de økonomiske aspektene ved å trappe ned i jobben som butikksjef for å starte for seg selv.

 

Hva har skjedd siden vi møtte deg sist?

 

– Jeg har nå trappet ned og jobber i omtrent 40% stilling for Moods. Jeg har fått overskudd til å tenke over hva jeg vil gjøre videre. Før var det som å være med på en karusell; skole, jobb, to barn, og så skulle man også prøve å ta vare på vennene sine utenom. Det ble veldig travelt, og jeg tenkte at dette ville jeg ikke være med på lenger. Å ha den jobben jeg hadde ble helt feil, og etter at jeg begynte i redusert stilling har jeg hatt det beste halvåret i mitt liv. Jeg fikk sjansen til å fokusere ordentlig på å starte opp mitt eget firma, Hjertedama.

 

En krevende prosess

Den entusiastiske jenta er svært motivert for å nå ut til andre, og bruke det hun har lært.

 

– Jeg vil hjelpe folk, det er derfor jeg starter mitt eget. Men det er en krevende prosess. De sier at det å starte opp på egen hånd er den største veien til selvutvikling. Og det er veldig mye å sette seg inn i, for eksempel når det gjelder den tekniske og administrative delen. Der har det siste året på Hjerteakademiet kommet godt med.

 

Silje er opptatt av å ha med hele seg i prosessen.

 

– Jeg er opptatt av å få ro til å tenke, lese og få frisk luft i ansiktet hver dag. Jeg vil ikke tilbake til karusellen jeg var i. Jeg vil ha godfølelsen og leve her og nå. Derfor er det viktig for meg å ta ting i mitt eget tempo, jeg må ha med hjertet i alt jeg gjør. Du må finne din vei oppi det hele. Jeg har ikke fått noen kick-start på karrieren som terapeut, og flere av de jeg studerte sammen med på Hjerteakademiet har kommet lengre enn meg, men jeg er heller ikke opptatt av å følge strømmen. Det er en reise i seg selv å finne ut hva du vil satse på, og gjøre det.

 

Har du hatt mange klienter dette halvåret?

 

– Jeg har testet en del på venner og familie. Det er utrolig mange som er nysgjerrige, kanskje mest på det åndelige. Jeg har brukt mye healing og EFT power, for det fungerer godt for de som ikke ønsker å åpne seg med én gang. Det er en fin metode for å dypdykke i seg selv uten at man trenger å dele alt. Det er ikke alle som er klare for å åpne hjertet sitt for en person, og det kan jeg forstå. Men jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra de jeg har healet. En av dem var litt som meg før jeg startet på Hjerteakademiet, hadde lite energi, var sliten og veldig oppgitt. Etter behandlingen sa hun: «dette kjennes akkurat som når jeg har vært på korøvelse», som for henne betyr glad, bekymringsløs, full av håp og glød. Jeg hjalp også en annen, som hadde hatt migrene i over tre uker. Den forsvant. Jeg har som sagt brukt evnene mine mest på venner og familie, og de vil alltid ha mer.

 

Fra hjerte til hjerte

Mannen til Silje er også med på reisen, og støtter henne i prosessen.

 

– Vi holder på å ordne behandlingsrom hjemme. Jeg vil starte slik, så jeg slipper utgifter til lokale. Det er prosjektet nå. Jeg skal kjøpe en behandlingsbenk, og ta imot klienter hjemme, både på dag- og kveldstid.

 

Hvorfor har du valgt å kalle deg Hjertedama?

 

– Jeg har alltid vært glad i hjerter, samlet på ting med hjerteform av en eller annen grunn. Men navnet Hjertedama handler mest om at jeg ikke har lyst til å jobbe med overfladiske ting, jeg vil jobbe fra hjerte til hjerte. Derfor datt navnet inn i hodet mitt, og jeg syntes det passet godt. Og så har jeg lært at man må ha navnet sitt foran, så navnet relateres til produktet, og derfor heter Facebook-siden min «Silje Kristine Hjertedama». Jeg har også nettsiden hjertedama.no. Jeg vil at navnet skal gjenspeile intensjonene mine, jeg har gode hensikter og vil alle det beste. Jeg tror på folk, helt ærlig og oppriktig. Man kommer ikke lengre inn i sjelen enn til hjertet, tenker jeg.

 

Må ha en plan

Hva fikk du ut av det siste året på Hjerteakademiet?

 

Jeg måtte utfordre meg selv, på en god måte. Det første året var spennende, det var en indre reise, men på andre året var det mer fokus på business. For eksempel skulle man finne sin drømmekunde. Du kan ikke rette deg mot alle, da blir det for stort. For ikke alle føler tilknytning til meg. Fokuset var på markedsføring, budsjetter og tall, alt som er nødvendig for å starte opp på egen hånd. Det ble også tettere miljø da vi gikk fra 24 elever til 10. Det ble mer tid til hver enkelt, noe som førte til at du ikke kunne snike deg unna. Du var i søkelyset, enten du ville det eller ikke, for dette hadde du valgt selv. Rachel (Wilman, grunnlegger av Hjerteakademiet, red. anm.) er opptatt av å få alle dit de vil. Jeg tror ikke jeg hadde kommet så langt som jeg har med Hjertedama hadde jeg ikke gått andre året på Hjerteakademiet.

 

Var det bare positivt å få pushet grensene sine på denne måten?

 

– Ja, jeg er veldig glad for det! Det koster å legge hodet på blokka, men det er verdt det. Jeg var ganske svett noen ganger, og tenkte «kan jeg ikke slippe unna?», men det kunne jeg ikke. Rachel ser deg for hva du er verdt, og tar ikke fem, flate øre for å holde deg i ørene. Det er kjempebra, for det trenger jeg virkelig. Derfor har jeg henne som mentor dette året også, men det var det andre året på studiet som dyttet meg utfor stupet, og det er jeg glad for.

 

Har du en klar plan videre?

 

– Det er veldig viktig med planer. Jeg må tenke stort, for målet mitt er jo å begynne å ta klienter og ha en jevn kundestrøm. Jeg må ta noen grep for å få til det, blant annet skal jeg ha et høsttilbud på EFT power og healing nå. Jeg tror at det å få hjelp til en indre reise, en slags oppvask i seg selv, kommer til å bli like vanlig som å gå til frisøren etter hvert. Det er jo så mye viktigere! Planen videre nå er altså å synes mer på nett. Det er du pent nødt til, for du kan ikke drive og operere med svart kappe på natterstid, du må våge å synes.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: – For å få til en endring må man identifisere tankene

Silje

 

Vil finne sin egen vei

Silje vurderer nå å bruke video-blogg mer i markedsføringen av seg selv.

 

– Jeg har lagt ut en video, og funnet ut at det kanskje er en god måte å vise seg frem på. Du føler kanskje mer når du ser en person, jeg opplever iallfall at en person virker mer troverdig hvis man kan observere og lytte i stedet for å lese. Å lese krever gjerne litt mer, og det er lett å bare klikke seg videre. Det er nå omtrent 3000 som har sett videoen min, og jeg tror kanskje video er tingen for meg. Det skaper mer tillit. Jeg tenker at jeg skal legge ut én video i måneden, eller kanskje litt oftere. Det var et stort steg for meg å legge ut en video, men jeg fikk masse positiv respons, så det blir nok lettere neste gang.

 

Ser du for deg å jobbe med dette på heltid?

 

– Helt klart. Jeg vil finne min vei og gjøre det hundre prosent, det er det ingen tvil om. Jeg skal pushe med selv på en måte jeg vet er bra for meg, men jeg gjør ikke noe som går imot hjertet mitt. Da er jeg ikke tro mot meg selv, og det er veldig viktig. Jeg ser at mange er foran meg i løypa, men det er deres reise. De var kanskje langt foran da vi startet på Hjerteakademiet, og jeg startet på scratch, men har kommet mye lengre nå. Det er veldig spennende.

 

Den nyutdannede terapeuten ser frem til å jobbe videre, både med seg selv og andre.

 

– Dette er selvfølgelig veldig viktig for meg, men jeg passer samtidig på å ha bakkekontakt og pleie relasjonene rundt meg. Vennene mine skjønner kanskje ikke alltid hva jeg driver med, men de støtter meg allikevel. Jeg har også fått et mye større nettverk gjennom Hjerteakademiet.

© 2017 Helseverden.no. Alle rettigheter reservert. Design av Call2Action

Logg inn

eller    

Forgot your details?

Create Account